DOSTOJANSTVENO OBILJEŽENA 28-GODIŠNJICA BITKE NA BOKŠEVICI

U prisustvu građana općine Jablanica, članova porodica šehida, RVI, saboraca, gostiju, mještana prekojezerskih sela, u nedjelju 4. jula 2021. godine, na lokalitetu Lokve u podnožju legendarne planine, održana je centralna manifestacija obilježavanja 28. godišnjice legendarne bitke na Bokševici. Program obilježavanja godišnjice Bitke na Bokševici započeo je u petak 2.jula 2021. godine  poklanjanjem dove  Jasin-šerif šehidima u jablaničkim džamijama.

U ranim satima 4. jula 2021.  održan je pohod, građana i planinara na „Tisov do“ i „Ključ“ na kojima je položeno cvijeće i odana zahvalnost šehidima i poginulim borcima ARBiH i MUP-a BiH u odbrani i oslobađanju Bokševice i Bosne i Hercegovine..

U skladu sa važećim mjerama vezanim za pandemiju Covid-19, na platou Lokve  delegacije boračkih udruženja općine Jablanica, Općine Jablanica i drugih udruženja, organizacija i političkih stranaka položile su cvijeće kod spomen ploče šehidima Bokševice. Prisutnima na svečanosti obilježavanja obratio  se Emrudin Bešić, ratnih komandant 1. bataljona  jablaničke 44 bbr.