Zajednička čestitka u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti BiH

Građankama i građanima Jablanice, kao i svim građankama i građanima jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, u ime Općinskog vijeća Jablanica i općinskog organa uprave, te u svoje lično,  upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prije tačno trideset i dvije godine, građani Bosne i Hercegovine su, na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine, velikom većinom, izglasali nezavisnost Bosne i Hercegovine i time potvrdili višestoljetni kontinuitet njene državnosti. Kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine obezbijedile su odluke ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a. Ove odluke iz 1943. godine, bile su zasnovane i na prethodnom višestoljetnom kontinuitetu državnosti Bosne i Hercegovine, kao i na principima antifašizma i zajedničkog života.

Naša je trajna obaveza i dug čuvati sjećanje na borbu za nezavisnost, očuvanje cjelovitosti, slobodu u pravom smislu, kako u ratu, tako i u miru.
Dajmo svoj puni doprinos na razvoju moderne, evropski orijentisane Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, za kakvu smo se izjasnili 1. marta 1992. godine.

Predsjedavajući Općinskog vijeća                              
Emir Muratović s.r.
    
Općinski načelnik
Damir Šabanović  s.r.