Čestitka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg OV-a u povodu 22. februara Dana općine Jablanica 2024. godine

Poštovani građani Jablanice,
drage sugrađanke i sugrađani,

Općina Jablanica u četvrtak 22. februara 2024. godine, obilježava Dan općine. Ovim povodom izražavamo  posebno zadovoljstvo da Vam u ime Općinskog vijeća  Jablanica i izvršne vlasti u organu uprave općine Jablanica, te u svoje lično,  možemo uputiti čestitke  u povodu Dana općine Jablanica „22. februara“, dana  sa kojim se posebno ponosimo jer je tog dana 1943. godine Jablanica oslobođena od okupatora i njihovih sluga. Takođe izražavamo zahvalnost i svim borcima Armije RBiH i pripadnicima MUP-a BiH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu „1992-1995“ koji su braneći našu Jablanicu, branili i odbranili i jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu.

Kao što je to bilo i predhodnih godina, nastojali smo da Jablanica svoj veliki dan dočeka ljepša  i uređenija. Općinsko vijeće Jablanica i Općinski načelnik zajedno sa organom uprave, nastojali su da u skladu sa  svojim ustavnim i statutarnim obavezama i programima rada učine  sve  kako bi naša prelijepa Jablanica svakim danom i godinom bila ljepša, prosperitetnija i ugodnija za život.  U toj našoj namjeri nisu nas spriječile ni krize ni nepovoljni ekonomski tokovi  jer smo bili svjesni da svaki  realizirani projekat znači i veliki korak za budućnost.

Održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća Jablanica krunisat ćemo  naše aktivnosti u povodu Dana općine Jablanica na kojoj ćemo u prisustvu  delegacija gradova prijatelja i pobratima, brojnih gostiju i zvanica, dodijeliti općinska javna priznanja i  prisjetiti se  pređenog puta u proteklih godinu dana.

Kako bi smo što upečatljivije istakli značaj obilježavanja dana Općine Jablanica, organizovali smo niz aktivnosti i manifestacija sportskog i kulturnog sadržaja. Svim učesnicima, organizatorima, aktivistima i pregaocima angažovanim u ovogodišnjem obilježavanju Dana općine upućujemo iskrenu zahvalnost na uloženom trudu.

Još jednom, svima Vama, građanke i građani Jablanice, čestitamo 22. februar, Dan općine Jablanica.

PREDSJEDAVAJUĆI
OPĆINSKOG VIJEĆA             
EMIR MURATOVIĆ s.r. 

OPĆINSKI NAČELNIK 
DAMIR ŠABANOVIĆ  s.r.