OBILJEŽENA 29-GODIŠNJICA BITKE NA BOKŠEVICI

U prisustvu građana općine Jablanica, Konjica, Mostara i drugih mjesta, te članova porodica šehida, RVI, saboraca, gostiju, mještana prekojezerskih sela, u subotu 2. jula 2022. godine, na lokalitetu Lokve u podnožju legendarne planine, održana je centralna manifestacija obilježavanja 29. godišnjice legendarne bitke na Bokševici.

Obilježavanje herojskog otpora branilaca na Bokševici počelo je u petak poklanjanjem „Jasina“ šehidima u jablaničkim džamijama. U ranim satima u subotu 2.jula, održan je marš sa preko 70 učesnika pod nazivom „Putevima oslobodilaca Bokševice“ (Jablanica-Rodići-Vraca-Jasenov do-Pik-Hurijina ravan-spomen kompleks Lokve) na kojima je položeno cvijeće i odana zahvalnost šehidima i poginulim borcima ARBiH i MUP-a BiH u odbrani i oslobađanju Bokševice i Bosne i Hercegovine..
Na platou Lokve, održana je centralna svečanost na kojoj su   delegacije boračkih udruženja općine Jablanica, Općine Jablanica i drugih udruženja, organizacija i političkih stranaka položile su cvijeće kod spomen ploče šehidima Bokševice. U ime Općiune Jablanica cvijeće su položili Općinski načelnik Damir Šabanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Emir Muratović i sekretar organa uprave Dženan Mulahasanović. Prisutnima na svečanosti obilježavanja obratili su se  Zajko Sihirlić predsjednik Upravnog odbora JOB-a Jablanica i Općinski načelnik Damir Šabanović. U muzičkom dijelu programa nastupio je Nihad Nino Behrem.