Vlada Kantona Sarajevo uručila vozilo JU „Dom zdravlja“ Jablanica

Odlukom Vlade Sarajevskog kantona, Ministarstvo zdravstva KS je izvršilo nabavku novog vozila za potrebe patronažne službe Doma zdravlja u Jablanici.

Prof. dr. Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo je boravio u Jablanici i tom prilikom uručio pomenuto vozilo: „Vjerujemo da će ovo vrijedno vozilo olakšati pružanje zdravstvenih usluga osiguranicima Hercegovačko-neretvanskog kantona. Gdje god možemo pomoći, mi ćemo to i uraditi“ izjavio je ministar Vranić. Takodjer je naglasio da između kantona nema granica kada je riječ o zdravlju građana ove države. Vranić je istakao da je vozilo nabavljeno Odlukom Vlade Kantona Sarajevo, a na inicijativu općinskog načelnika Damira Šabanovića. Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje i obećana je dalja podrška Vlade KS.
Primopredaja je izvršena izmedju ministra Vranića i direktora „Doma zdravlja“ Jablanica Jusufa Avdića nakon cega je ministar posjetio odjele naše zdravstvene ustanove.
Nabavna vrijednost vozila marke Peugeot 2008 iznosi 48.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena u Budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu.