U JABLANICI PREZENTIRANI REZULTATI PROJEKTA “PODRŠKA MLADIMA U LOKALNIM ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI"

U Jablanici su u utorak 1.11.2022. godine  prezentirani rezultati projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” kojeg Međunarodna organizacija za migracije (IOM) realizira u Jablanici od 2015. godine, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Mladi i roditelji su govorili o IOM-ovim metodologijama za jačanje životnih vještina, Dijalozima u zajednici i realiziranim omladinskim inicijativama, kao i o radu Udruženja “Roditelji za roditelje Jablanica” koje je osnovano nakon radionica jačanja roditeljkih vještina kroz ovaj projekat. Pored toga, govorilo se i veoma uspješnoj suradnji Općine Jablanica i IOM-a, participativnom budžetiranju i svim, zajednički postignutim uspjesima.
Načelnik Općine Jablanica,  Damir Šabanović, istakao je važnost suradnje i partnerstava u zajednici, te istakao spremnost Općine da podrži sve građane, a posebno mlade, u realizaciji ideja za dobrobit zajednice.
 Najavljen je i Eco Up Start Weekend kojeg IOM organizira kroz projekat „Angažiranje mladih u ekološke i društveno-ekonomske održive inicijative u BiH“ a finansira IOM Razvojni fond, od 11.-13. novembra u hotelu Jablanica. Ovaj događaj će okupiti entuzijaste koji žele razvijati svoje ideje vezane za zaštitu životne sredine. Na prezentaciji su predstavljeni i ostali projekti IOM-a koji su aktivni u Jablanici.