Čestitka i poruka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg OV-a u povodu 22. februara Dana općine Jablanica 2023. godine

Drage sugrađanke i sugrađani,

veliko nam je zadovoljstvo da Vam u ime Općinskog vijeća i izvršne vlasti u organu uprave općine Jablanica, te u svoje lično, uputimo čestitke  u povodu Dana općine Jablanica „22. februara“.
Dvadeset i drugi  februar je jedan od nesumnjivo najznačajnih datuma iz naše novije prošlosti kojeg sa  ponosom obilježavamo. I ove, kao i prethodnih godina,  nastojimo da Jablanica svoj veliki dan dočeka u što ljepšem i svečanijem ruhu. Općinsko vijeće i Općinski načelnik zajedno sa organom uprave, nastojali su da u skladu sa  svojim ustavnim i statutarnim obavezama i programima rada učine maksimum kako bi naš grad i općina osigurali  ravnomjeran progres i napredak u mnogim sferama života. Činimo to i u vremenima ekonomske i energetske krize i otežanog privređivanja, pa je svaki  realizirani projekat, velik i značajan iskorak za  sve nas građane Jablanice.
Kruna naše aktivnosti u povodu Dana općine Jablanica bit će održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća na kojoj ćemo u prisustvu  delegacija gradova pobratima, brojnih gostiju i zvanica,  dodijeliti općinsko priznanje i osvrnuti se na pređeni put općine Jablanica u proteklih godinu dana.
Želimo  posebno istaći da smo,  cijeneći značaj Dana općine Jablanica 22. februar, u proteklim danima organizirali „Dane sporta u Jablanici“ i razne kulturne događaja kako bismo još više istakli ogroman značaj  datuma sa kojim se pravom ponosimo.

Još jednom, svima Vama , građanke i građani  Jablanice,  čestitamo 22. februar, Dan općine Jablanica.PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA                               
      Emir Muratović  

OPĆINSKI NAČELNIK
    Damir Šabanović