ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA MLADOM MLADOM SUGRAĐANINU DENISU AVDIĆU U POVODU NAJNOVIJEG USPJEHA NA LIKOVNOM TAKMIČENJU U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

U povodu još jednog impresivnog uspjeha učenika Denisa Avdića, osvajanja bronzane medalje na likovnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama, Općinski načelnik Salem Dedić upućuje najiskrenije čestitke, mladom nadarenom sugrađaninu i njegovim roditeljima.

Takmičenje je održano u Sjedinjenim Američkim državama u organizaciji Bow Seat Ocean Awareness, a Denis je svojom slikom „Knjiga o Zemlji“ predstavio posljedice djelovanja čovjeka koji svojim intervencijama pokušava mjenjati prirodu.
Denisovo impresivno djelo, među stručnim žirijem kojeg su sačinjavali umjetnici, pisci, edukatori, naučnici, kreatori i aktivisti za zaštitu prirode, izdvojilo se između više od 3.500 radova iz 69 zemalja.
Tema takmičenja bila je „Presence of Future“, a mladi umjetnici su imali zadatak da na platnu predstave svoje viđenje problema globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena, posmatrajući ih u različitim vremenskim razdobljima, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a zatim da u 160 riječi predstave svoj rad i pošalju poruku.
Denis je u opisu slike „Knjiga o Zemlji“ objasnio da u prvim poglavljima opisuje prošlost planete zemlje, sadašnjost u srednjim, a budućnost u posljednjim poglavljima, koja će zavisiti od čovjeka i njegovog pristupa problemu klimatskih promjena.
U skladu sa svojim obavezama, u narednih nekoliko dana,  Općinski načelnik Salem Dedić, upriličiti će prijem za ovog talentovanog dječaka, koji nas svako malo obraduje novim, velikim uspjehom.