ABSOLUTE GROUP IZ TRAVNIKA DONIRAO DEZINFEKCIONI TUNEL DOMU ZDRAVLJA JABLANICA

U ponedjeljak 13.04.2020. godine  vlasnik kompanje Absolute group d.o.o. iz Travnika, dr. Nihad Selimović sa svojim timom, posjetio je  općinu Jablanica i tom prilikom uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja Jablanica, dezinfekcioni tunel sa  certificiranom opremom i sredstvima za dezinfekciju. Dezinfekcioni tunel je montiran na ulazu pred Hitnu pomoć Doma zdravlja i stavljen u upotrebu, tako da će  od danas zaposlenici Doma zdravlja Jablanica i jablanički pacijenti biti preventivno zaštićeni od pandemije koronavirusa COVID 19.

Prijemu predstavnika Absolute group prisustvovali su Načelnik štaba Civilne zaštite općine Jablanica Omer Nezirić, članovi Štaba Amela Muratović i Amira Nuhić, direktor JZS Dom zdravlja Jablanica dr Jusuf Avdić sa saradnicima.
Uz želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su  na početku  izbijanja pandemije svoje proizvodne pogone preorijentirali za proizvodnju zaštitnih maski, a zatim, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenuli  i proizvodnju dezinfekcionih tunela sa certificiranom opremom. Menadžment kompanije je donio odluku da se prvi tuneli koji su proizvedeni doniraju onima kojima su najpotrebniji,  zdravstvenim institucijama. Ovakvim načinom rada Absolute group d.o.o. i brend NUMBER1 izdvojili su se kao primjer društveno odgovornog poslovanja.