Čestitka i poruka Općinskog načelnika i Predsjednika OV-a u povodu 22. februara Dana općine Jablanica 2021. godine

DRAGE SUGRAĐANKE I SUGRAĐANI

VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO DA VAM U SVOJE I U IME OPĆINSKOG VIJEĆA I IZVRŠNOG ORGANA OPĆINE JABLANICA UPUTIMO ČESTITKE  U POVODU DANA OPĆINE JABLANICA „22.FEBRUAR“.
DVADESET I DRUGI  FEBRUAR JE JEDAN OD NESUMNJIVO NAJZNAČAJNIH DATUMA IZ NAŠE NOVIJE PROŠLOSTI KOJEG SA  PONOSOM OBILJEŽAVAMO.
 I OVE, KAO I PREDHODNIH GODINA,  NASTOJIMO DA JABLANICA SVOJ VELIKI DAN DOČEKA U ŠTO LJEPŠEM I SVEČANIJEM RUHU. OPĆINSKO VIJEĆE I OPĆINSKI NAČELNIK ZAJEDNO SA ORGANOM UPRAVE, NASTOJE DA U SKLADU SA  SVOJIM USTAVNIM I STATUTARNIM OBAVEZAMA I PROGRAMIMA RADA UČINE MAKSIMUM KAKO BI NAŠ GRAD I OPĆINA OSIGURALI  RAVNOMJERAN PROGRES I NAPREDAK U MNOGIM SVERAMA ŽIVOTA. ČINIMO TO I U VREMENIMA EPIDEMIJE, VELIKE EKONOMSKE KRIZE I OTEŽANOG PRIVREĐIVANJA, PA ĆE SVAKI  REALIZIRANI PROJEKAT, BITI VELIK I ZNAČAJAN ISKORAK ZA  SVE NAS GRAĐANE JABLANICE.
KRUNA NAŠE AKTIVNOSTI U POVODU DANA OPĆINE JABLANICA BIT ĆE ODRŽAVANJE SVEČANE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA NA KOJOJ ĆEMO  DODIJELITI OPĆINSKA PRIZNANJA.
ŽELIMO  NAPOMENUTI DA ĆEMO, UZ PRIDRŽAVANJE  EPIDEMIOLOŠKIH MJERA, ORGANIZIRATI AKTIVNOSTI OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE JABLANICA 22.FEBRUAR: POSJETITI ŠEHITLUK HAREMA JASEN TE POLOŽITI CVIJEĆE I DATI DUŽNU POŠTU NA PARTIZANSKOM GROBLJU I SPOMENIKU JABLANIČKIM PRVOBORCIMA, NA CENTRALNOM SPOMEN OBILJEŽJU  ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA 1992-1995.TE CIVILNIM ŽRTVAMA RATA, PROMOVIRATI KNJIGU NAŠEG SUGRAĐANINA OMERA KARIĆA, PREDSTAVITI IDEJE MLADIH, ORGANIZOVATI PLANINARSKI USPON NA PLANINU VRAN,  ORGANIZIRATI LIKOVNE I ETNOGRAFSKE IZLOŽBE, PROMOVIRATI VIRTUELNE POSTAVKE  U MUZEJU BITKA ZA RANJENIKE NA NERETVI.
SVE OVO ČINIMO KAKO BISMO JOŠ VIŠE, NAROČITO KOD NAŠIH MLADIH SUGRAĐANA,  ISTAKLI  VELIKI ZNAČAJ  DATUMA SA KOJIM SE PRAVOM PONOSIMO.
JOŠ JEDNOM, SVIMA VAMA, GRAĐANKE I GRAĐANI  JABLANICE  ČESTITAMO 22. FEBRUAR, DAN OPĆINE JABLANICAPREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA                                 OPĆINSKI NAČELNIK
   EMIR MURATOVIĆ BA ing.građ..S.R.                         DAMIR ŠABANOVIĆ, dipl.ecc. S.R.