Logo

Javno preduzeće Radio televizija Jablanica

Općinsko vijeće Jablanica je osnovalo JP RTV Jablanicu 24.2.1999. godine. JP RTV JABLANICA je jedina lokalna RTV stanica koja svoj program emituje kroz kablovsku TV u užem gradskom području. RTV Jablanica je samostalna u obavljanu djelatnosti i ima uređivačku nezavisnost naročito u oblasti kao što su:


- Planiranje i proizvodnja programa;
- Utvrđivanje programske šeme;
- Uređivanje i prezentiranje vijesti i informativnog programa.

Program RTV JABLANICA služi interesu javnosti i mora biti u skladu sa profesionalnim standardima i propisima i pravilima Regulatorne agencije za komunikacije.
Program RTV JABLANICA istinito, cjelovito, nepristrasno i pravovremeno informiše javnost o političkim, privrednim, obrazovnim, religijskim, kulturnim, sportskim i drugim događajima na području općine, Kantona i šire.
Program RTV JABLANICA uvažava nacionalne, regionalne, tradicijske, vjerske, kulturne, jezičke i druge karakteristike konstitutivnih naroda i također afirmiše kulturne i druge potrebe nacionalnih manjina.
JP RTV je lokalni medij koji je radio na informisanju građana putem proizvodnje i emitovanja programa.
U okviru TV programa, pripremaju se i emituju emisije „Dnevnik“ i „Hronika sedmice“, snimci svih sjednica Općinskog vijeća Jablanica, prigodne emisije u povodu obilježavanja značajnih datuma, emisije u povodu vjerskih i drugih praznika, sportske emisije i snimci sportskih događaja, „Jutarnji radijski program“ kroz kablovsku mrežu se emituje od ponedjeljka do petka (od 8 do 9h), a subotom (od 9 do 10h), „Video strane“ (emitovanje od ponedjeljka do petka od 10 do 17h).
Novinari RTV Jablanica o događajima iz Jablanice izvještavaju za FTV, Federalni radio, BHR1, Dnevni avaz, ONAS-u, Sport, Radio Konjic, Radio Ramu, a JP RTV Jablanica je ostvarila i saradnju s dopisnicima „Oslobođenja“ i „Jutarnjih novina“.
U sklopu obilježavanja Dana općine Jablanica otvoren je Radio-Jablanica a čast da ga svečano otvori pripala je općinskom načelniku Salemu Dediću koji je u društvu sa direktoricom  RTV Jablanica Fahirom Dželilović putem radio talasa na frekvenciji 94,7 MZ čestitao građanima Jablanice njihov praznik.
Kontakt informacije:

JAVNO PREDUZEĆE
„RADIO TELEVIZIJA JABLANICA“
JABLANICA
Trg Oslobođenja b.b.
tel./fax: 036/752 – 850
tel: 036/753 – 123
e–mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Copyright © Općina Jablanica. All Rights Reserved. Adresa: Općina Jablanica Pere Bilića 15 88420 Jablanica E-mail: jabl.o@bih.net.ba nacelnik@jablanica.ba Fax: 036/753 215.