PROJEKAT UREĐENJA TURISTIČKE INFRASTRUKTURE NA BRDU KRIŽ

U podnožju i  na samoj trim stazi na brdu Križ, izvedeni su radovi na realizaciji projekta Uređenje turističke infrastrukture. Radove je  izvodilo preduzeće „Elektrofak“ d.o.o. Jablanica, odnosno podizvođač JKP „Jablanica“ dd u stečaju.

Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 48.392,37 KM. Radovi su izvedeni na dvije lokacije: uređenje Vidikovca u podnožju brda Križ i uređenje trim staze.
Na lokaciji Vidikovca iznad betonskog zida (preko puta gradskog stadiona) u podnožju brda Križ izvedeni su pripremni i AB radovi, postavljena  zaštitna ograda u dužini od 50 metara, izbetoniran parter prostora,  izgrađen natkriveni šadrvan, postavljen stol  i klupa, a na samom betonskom zidu koji je rekonstruisan  stoji  grb BiH i natpis „JABLANICA“ veličine 2 metra.
Na lokaciji duž čitave dužine trim staze  izvršeno je prokresavanje i proširenje staze iskopom materijala. Pored pripremnih radova izvršeni su i AB radovi ugradnje betonskih parkovskih ivičnjaka kojima je oivičen prostor na kojem se nalaze  sprave za vježbanje, te  postavljene željezno-drvene klupe. Postavljene su sprave za vježbanje, edukativne table sa signalizacijom, informativna tabla sa osnovnim podacima o trim stazi, te jarbol sa državnom zastavom, koji je  postavljen na vrhu brda Križ.
Projekat Uređenje turističke infrastrukture na brdu Križ, finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.