Članak je filtriran: Septembar 2019

PRIJEM ZA JABLANIČKOG PČELARA

Općinski načelnik Salem Dedić je u ponedjeljak,  30.09.2019. godine, priredio prijem za  jablaničkog pčelara Omera Macića  koji se na 5. Međunarodnom ocjenjivanju kvalitete meda-“Medena Tuzla 2019”,  na kojem su učestvovali  pčelari i udruženja iz Bosne i Hercegovine i svijeta, okitio posebnim priznanjem „Zlatna pčela“, za najbolje ocjenjeni med sa područja BiH, po mišljenju stručnog žirija i rezultatima laboratorijske analize.

DELEGACIJA OPĆINE JABLANICA U GRADU POBRATIMU PARAĆINU

U povodu Dana opštine Paraćin, delegacija općine Jablanica u sastavu: Općinski načelnik Salem Dedić, Sekretar općinskog organa uprave Dženan Mulahasanović, Pomoćnice općinskog  načelnika Amira Nuhić i Belma Ćemić te vijećnici Mirza Vule, Đemal Macić i Šefik Gusić, boravila je od 26-28. septembra u pobratimskoj opštini Paraćin -Republika Srbija, u povodu Dana opštine Paraćin.

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI- Nacrt Odluke o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica

Obavještavaju se boračke populacije (porodice šehida, ratni vojni invalidi i demobilisani borci), građani, udruženja građana, javna preduzeća i ustanove, pravna i fizička lica, političke organizacije i svi zainteresovani subjekti, da je u skladu sa Zaključkom Općinskog vijeća Jablanica broj: 02-02-2280-4/19- XXXII od 24.09.2019. godine, počev od 25.09.2019. godine do 25.11.2019. godine otvorena javna rasprava  o:
Nacrtu Odluke o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica na području Općine Jablanica

DRUGOG DANA SAJMA ODRŽAN OKRUGLI STO I URUČENA PRIZNANJA ZA NAJKVALITETNIJE PROIZVODE

Drugog dana 11. tradicionalnog Sajma „Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva“ u organizaciji „Saveza poljoprivrednih udruženja Jablanica“, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK  i općine Jablanica i pod motom“ Zdrava hrana put do dobrog zdravlja“, na prijedlog  članova Stručnog žirija za ocjenu najkvalitetnijih proizvoda dodjeljena su priznanja i proglašeni  najbolji  proizvodi u kategorijama:

OTVOREN 11. SAJAM „JABLANIČKI DANI ZDRAVE HRANE, LJEKOBILJA I PČELARSTVA 2019.“

U holu Sportskog centru Jablanica u srijedu 25.09.2019. godine, otvoren je 11. Tradicionalni Sajam „Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva“. Organizator manifestacije je „Savez poljoprivrednih udruženja Jablanica“, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK  i općine Jablanica, a moto manifestacije je “Zdrava hrana put do dobrog zdravlja“.

Izvještaj o održanom II mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Jablanica

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD)1 u saradnji sa Općinom Jablanica, u  ponedeljak  23. septembra 2019. godine u trajanju od 12.00 do 14.00 sati održan je drugi  od četiri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike/ce  organizacija civilnog društva (OCD).

ODRŽANA 32. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Sjednica je održana  u utorak 24.09.2019. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati, a završena u 16:50 sati. Prisustvovalo je 18 vijećnika. 

POTPISANI UGOVORI O IZVOĐENJU RADOVA I USLUGAMA NADZORA U PROJEKTU POVEĆANJA SMJEŠTAJNIH KAPACITETA JU „DOM ZA STARA I IZNEMOGLA LICA“ JABLANICA

U skladu sa usvojenom Strategijom razvoja općine  Jablanica za period 2014-2023., u petak 20.9.2019. godine, u kabinetu Općinskog načelnika Salema Dedića, potpisani su ugovori o izvođenju radova u projektu Povećanje smještajnih kapaciteta JU „Dom za stara i iznemogla lica“ Jablanica, sa direktorom preduzeća „GRADNJA KONJIC“ d.o.o. Konjic  Hebibović Senadom i  izvršiocem usluga nadzora, direktoricom  „MODULAR“ d.o.o. Jablanica Pinjić Almom.