RUKOMETNI KLUB „TURBINA“ JABLANICA NA MEĐUNARODNOM RUKOMETNOM TURNIRU „KUP PRIJATELJSTVA INĐIJA 2020“

Na poziv pobratimske općine Inđija, Rukometni klub „Turbina“ Jablanica prisustvovao je dvodnevnom međunarodnom turniru „Kup prijateljstva Inđija 2020“, koji se održao u periodu od 18.-19. januara 2020. godini u Inđiji.

Prvog dana turnira odigrane su utakmice između domaće ekipe „Željezničara“ i ekipa „Mladost“ iz Nove Pazove. Drugog dana turnira odigrane su utakmice između jablaničke „Turbine“ i ekipe iz „Gevgelije“ R Makedonija, te „Željezničara iz Inđije i „Mladosti“ iz Nove Pazove.
Za najboljeg golmana turnira proglašena je Jablaničanka, članica RK „Turbina“ Jablanica, mlada i perspektivna Adnana Hamšić, titulu najboljeg strijelca odnijela je Jasmina Popova iz Sjeverne Makedonije, dok je za najbolji igrača turnira proglašena Suzana Miličić iz Inđije.
Nagrade su podijelili predstavnik Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna, te predstavnice Općine Gevgelija Vaska Pajdakova, Općine Jablanica Amela Muratović, Općine Inđija Bojana Petrović i predstavnik Skupštine Opštine Inđija Milan Predojević, koji je uručio pobjednički pehar i svečano zatvorio prvi međunarodni rukometni turnir „Kup prijeteljstva Inđija 2020.“
Igračice RK „Turbina“ Jablanica ponijele su najljepše utiske sa ovog tamičenje, budući da je i sam smisao turnira bio da se mladi iz ovih pobratimskih općina zbliže i steknu nova prijateljstva, te da u skorijoj budućnosti ovo takmičenje postane tradicionalno i da se svake godine održava u drugom gradu.