POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU POMOĆNOG FUDBALSKOG IGRALIŠTA I DRUGIH SADRŽAJA I USLUGA NADZORA NA PROJEKTU

U srijedu 21.08.2019. godine  u  sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica  potpisani su ugovori za izgradnju  pomoćnog fudbalskog igrališta i drugih sadržaja i  usluga nadzora na projektu. 

Ugovore su, u ime investitora potpisali  Općinski načelnik Salem Dedić, u ime izvođača radova Danijel Stojičić,  te u  ime izvršioca usluga nadzora Ismar Pošković. Vrijednost ugovorenih radova Izgradnje pomoćnog fudbalskog igrališta i drugih sportskih sadržaja iznosi 496.593,65 KM, a radove će izvoditi preduzeće „MAVAS“ d.o.o. Mrkonjić grad. Vrijednost ugovorenih usluga nadzora iznosi 7.020,00 KM, a vršit će ga firma „ORTHO“ d.o.o. Sarajevo.
U povodu potpisivanja ugovora direktor firme „MAVAS“,  Danijel Stojičić je izjavio:. “Prije svega želim da se zahvalim kompletnom rukovodstvu opštine na čelu sa načelnikom Salemom Dedićem i ljudima koji su uspjeli da realizuju ovakav projekat,  koji, mislim, da će i samoj lokalnoj zajednici, prvenstveno djeci, donijeti prosperitet u fudbalu, razvoju i uopšte u sportu. Nadam se da će moja firma, kao i do sada, vlastitim sredstvima, pomoći ovaj projakt kroz neku donaciju. Firma iza sebe ima već 10 godina uspješnog rada u BiH i regionu i posjeduje snagu da realizuje kompletan ovaj projekat. Prvi teren koji gradimo, je teren sa vještačkom travom, približno 5000 m², radi se o vlaknu 60 mm koje zdovoljava FIFA i UEFA standarde. Mislim da nije puno ovakvih terena urađeno na teritoriji BiH. Drugi teren koji gradimo je stadion malih sportova. Radi se o 1000 m² tartan podloge od 13 mm. Teren će  služiti za sve sportove sa loptom, a prvenstveno  za košarku i rukomet.“ 

Općinski načelnik Salem Dedić je ovim povodom izjavio: „Nakon provedenih procedura javnih nabavki i onog što se godinama tražilo, da se potpiše ugovor o izgradnji pomoćnog igrališta fudbalskog kluba i drugih sportskih sdržaja, a to je uređenje našeg malonogometnog igrališta Zlatan Alikadić- Tazlo, danas smo to i uspjeli potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova i izvršiocem usluga nadzora. Za sve sportiste i sve građane Jablanice, jedna lijepa, stvar da smo potpisali ugovor sa jednom prepoznatljivom firmom iz Mrkonjić grada kako u BiH , tako i širom Evrope, po izgradnji grališta sa umjetnom travom. Ugovor je vrijedan 496 hiljada KM, i uz firmu „ORTHO“ iz Sarajeva, koja ima iskustva u nadzoru na ovakvim projektima, mi od danas krećemo u relizaciju ovog  za Jablanicu, jablanički sport i budućnst naše omladine,  značajnog projekta. Ja sam zadovoljan i sretan i nadam se da će se ispoštovati predviđeni rokovi. Naše JKP „Jablanica“ dd u stečaju će izvršiti pripremne radove izmještanja vodovodne i kanalizacione mreže, a BH Telecom će izvršiti takođe svoj dio, te nastaviti pripremni radovi. Zaokružit ćemo kompletnu parcelu da bi formirali jedno gradilište. Izuzetno sam sretan i zadovoljan jer smo godinama tražili i insistirali, jer FK Turbina nije imao pomoćno igralište, a u budućnosti, kada se ugrade reflektori, izgrade tribine, imaćemo sa ovim radovima jednu izuzetno lijepu stvar na onom lokalitetu i po danu i večernjim satima na umjetnoj travi. Izražavam veliko zadovoljstvo na otpočinjanju velikog projekta od pola miliona KM, što je veoma značajno za ulaganje u sport. Sa rekonstrukcijom i malog stadiona Zlatan Alikadić-Tazlo stvorit ćemo puno bolje uslove za razvoj sporta u Jablanici“.