OBILJEŽAVANJE DANA ŠEHIDA U JABLANICI

U ponedjeljak 25.5.2020.godine, drugog dana ramazanskog Bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, u organizaciji porodica šehida i poginulih boraca i općine Jablanica, mješovite delegacije, predvođene jablaničkim imamima, obišle su svih 27 mezaristana i šehitluka na području općine Jablanica, a nakon toga u prisustvu mnogobrojnih članova iz redova boračkih kategorija i  građana Jablanice  na gradskom mezaristanu i šehitluku   „Jasen“ u Jablanici poklonjena je dova Jasin-šerif za duše svih šehida.

Rodbini, saborcima, prijateljima i  građanima Jablanice u ime medžlisa IZ Jablanica obratio se glavni imam  Ekrem ef. Hodžić.
Na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim, nestalim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata “1992-95”., delegacije Organizacije porodica šehida i poginulih boraca,  Udruženja Ratnih vojnih invalida,  Jedinstvene organizacije boraca,  Općine Jablanica, Sportskog saveza, Udruženje logoraša i  stranke  SDA, SBB i SDP položile su bukete cvijeća i proučili Fatihu. U ime organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Jablanica, prisutnima se obratila predsjednica Udruženja Zumreta Memidžan.