KONFERENCIJA „MEĐUOPĆINSKA SARADNJA ZA BOLJU I INKLUZIVNIJU PODRŠKU START - UPIMA“

Pozivamo predstavnike medija da poprate konferenciju na temu „Međuopćinska saradnja za bolju i inkluzivniju podršku start-upima“, koja se održava u ponedjeljak, 27.01.2020. godine u 11.00 sati  u sali općine Kakanj, (ul. Branilaca bb). 

Konferencija se organizuju u okviru projekta „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima“  kojeg u partnerstvu implementiraju: općina Jablanica, općina Kakanj, općina Konjic, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Služba za zapošljavanje HNK, Služba za zapošljavanje ZDK – Biro rada Kakanj, Univerzitet Džemal Bijedić, Radin d.o.o. Mostar i Jablanit d.o.o. Jablanica. Cilj konferencije je uspostava međuopćinskog partnerstva za bolju i inkluzivniju podršku start upima. Na konferenciji će se predstaviti Smjernice za poboljšanje inkluzivnog sistema podrške novim biznisima.  Međuopćinsko partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.
 
Izjave za medije će se održati u 11.00 sati, a medijima će se obratiti:  Gđa. Katarina Crnjaski-Vlajčić, Projektna koordinatorica, Međunarodna organizacija rada, G. Salem Dedić, načelnik općine Jablanica,  G. Aldin Šljivo, načelnik općine Kakanj,  G. Emir Bubalo, načelnik općine Konjic,  G. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja LiNK.