Članak je filtriran: Decembar 2019

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA

Poštovane sugrađanke i sugrađani, draga djeco i omladino,
Iza nas je godina puna različitih izazova. Teret sveukupne krize osjeća većina našeg stanovništva.  No, koliko god  bilo teško, ipak nam je protekla godina  donijela mnoge radosti i pomaka nabolje. Nema razloga  da ne vjerujemo u bolje sutra, jer imamo znanje i sposobnost da gradimo svoju sutrašnjicu.
Tokom odlazeće godine svojim ste aktivnostima na razne načine doprinosili ukupnom razvoju i davali mnoge dobre prijedloge za poboljšanje uslova života u našoj lijepoj općini.
Nadam se i Vašoj daljoj saradnji, te ovom prilikom svim stanovnicima Jablanice želim sretnu i uspješnu 2020. godinu, uz ostvarenje ličnih, porodičnih i poslovnih želja.

Sretna vam Nova  godina, u zdravlju i veselju da je provedete!

OPĆINSKI NAČELNIK
Salem  Dedić dipl.ecc.

Novogodišnja čestitka predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jablanica

Drage Jablaničanke, dragi Jablaničani,
u ime svih vijećnika  Općinskog vijeća Jablanica i u svoje osobno, želim Vam čestitati Novu 2020. godinu. Neka sve nas prati dobro zdravlje i mir, veselje i blagostanje. Želim svima nama više međusobnog poštivanja i uvažavanja. Da se zajednički radujemo našim uspjesima, ali i da hrabrimo jedni druge u teškim trenucima.
Neka nam istinsko zajedništvo, sloga i predani rad osvjetljavaju put u izgradnji naše Jablanice.

Svako dobro i sretna Vam Nova 2020. godina!

Predsjedavajući Općinskog vijeća
Mate Mijić ing.stroj.

ODRŽANA 35. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JABLANICA

Sjednica je održana u petak 27.12.2019. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati,  završena u 16,15 sati. Prisustvovalo je 19. vijećnika
Na sjednici je usvojen slijedeći

D N E V N I   R E D

ZASJEDALI VIJEĆE ZA KONKURENTNOST, KOMISIJA ZA NADZOR REALIZACIJE STRATEGIJE I PARTNERSKA GRUPA OPĆINSKOG RAZVOJNOG TIM ZA REVIZIJU INTEGRALNE STRATEGIJE RAZVOJA OPĆINE JABLANICA

U funkciji održavanja dijaloga javnog i privatnog sektora, u četvrtak 26.12.2019. godine održan je 28. sastanak Vijeća za konkurentnost općine Jablanica na kojem je su razmatrani:
prijedlog Odluke o komunalnoj naknadi;
prijedlog  Programa subvencioniranja privrednih subjekata na području općine Jablanica;
prijedlog Budžeta-proračuna općine Jablanica za 2020. godinu;
Operativni plan implementacije Integralne strategije razvoja općine Jablanica za 2020. godinu.

ZAKAZANA 35. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JABLANICA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16), Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić sazvao je  35. Sjednicu Općinskog vijeća Jablanica. Sjednica će se održati u petak 27.12.2019. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati.

DELEGACIJA TURSKE OPĆINE BADŽILAR-ISTANBUL, U POSJETI OSNOVNOJ ŠKOLI I OPĆINI JABLANICA

Visoka delegacija istanbulske općine Badžilar, predvođena gradonačelnikom  Lokmanom Çağiriciem boravila je danas u Općini Jablanica, gdje ih je primio Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa ministrom u kantonalnoj vladi  Ajdinom Teletovićem, sekretarom općinskog organa uprave i pomoćnicima općinskog načelnika. U delegaciji jedne od najvećih Istanbulskih općina bili su još ministar za prosvjetu regije Badžilar, predstavnik AK partije za općinu Badžilar, te direktori škola.