Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but 2017/Februar/1-mart is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Svečana sjednica – akademija Općinskog vijeća Jablanica u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti  BiH, u utorak 28.02.2017. godine održana je  Svečana sjednica Općinskog vijeća Jablanica u kino sali u Jablanici uz prisustvo općinskih vijećnika, Općinskog načelnika Salema Dedića, predstavnika javnog, privrednog i kulturnog života u općini Jablanica kao i predstavnika vjerskih institucija i zajednica. Poslije intoniranja himne BiH i odavanja pošte svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu Jablanicu i Bosnu i Hercegovinu prisutnima se obratio i čestitao Dan nezavisnosti BiH predsjedavajući OV-a gosp. Mate Mijić.

Prigodan referat u povodu Dana nezavisnosti BiH podnio je zamjenik predsjedavajućeg OV-a gosp. Emrudin Bešić.

U sklopu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH, tradicionalno učenici Srednje škole u Jablanici pisali su  literarne radove posvećene Danu nezavisnosti BiH. Ovogodišnja tema bila je „U zjenici oka k'o srna slobodna“ a rezultati nagradnog konkursa za učenike Srednje škole su bili sljedeći: prvonagrađeni rad,  Jasmina Kurić   učenica  II A gimnazije, drugonagrađeni rad,   Nejra Sefer učenica II A gimnazije i trećenagrađeni rad, Belma Bajrektarević učenica III A gimnazije.  

Općinski načelnik općine Jablanica gosp. Salem Dedić je prvonagrađenim učenicima uručio prigodne nagrade s tim da će zbog odsustva prvonagrađene učenice Jasmine Kurić koja je svoj rad pročitala putem video zapisa nagrada biti uručena naknadno.
U muzičkom dijelu programa nastupili su Hor OŠ “ Suljo Čilić“ iz Jablanice, KUD „ Prijatelji“ i škola gitare „ Galeb“.

{gallery}2017/Februar/1-mart{/gallery}