Juni 2020

OBILJEŽEN DAN CIVILNIH ŽRTAVA RATA OPĆINE JABLANICA

U povodu 19. juna, Dana civilnih žrtava rata općine Jablanica u petak 19.06.2020. godine, u organizaciji Udruženja građana civilnih žrtava rata Jablanica,  na prigodan i dostojanstven način, odana je pošta  za 39  nevinih građana Jablanice-civila, ubijenih u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu  „1992-95“na području općine Jablanica.

OPĆINSKI NAČELNIK UPUTIO ČESTITKE MNK PIONIR, PRVAKU BH TELECOM FUTSAL LIGE MLADIH U KATEGORIJAMA U-8 I U-10.

U povodu velikog uspjeha MNK Pionir Jablanica koji je  nedavno na završnici play-off takmičenja u Mostaru postao prvak BH Telecom Futsal lige mladih u kategorijama U-8 i U-10.  Općinski načelnik Salem Dedić u ime izvršnog organa  Općine Jablanica i u svoje ime,  upućuje najiskrenije čestitke mladim fudbalerima, trenerima i  njihovim roditeljima  na zasluženom uspjehu.

OPĆINSKI NAČELNIK UPUTIO ČESTITKU DENISU AVDIĆU U POVODU OSVAJANJA PRVOG MJESTA NA TAKMIČENJU U LONDONU

U povodu još jednog u nizu, velikih uspjeha,  koje je postigao naš mladi sugrađanin  Denis Avdić ostvarenog  na  međunrodnom takmičenju u Londonu sa slikom o  Srebrenici sa kojom je svojio prvo mjesto, Općinski načelnik Salem Dedić u ime izvršnog organa  Općine Jablanica i u svoje ime,  upućuje najiskrenije čestitke Denisu Avdiću, njegovim roditeljima i nastavnicima i rukovodstvu Osnovne škole „Suljo Čilić“.

ODRŽAN 83. I 84. SASTANAK IZVJEŠTAVANJA PO SISTEMU 48

U utorak 16.06.2020. godine održani su 83. i 84. redovni  sastanci  izvještavanja po sistemu 48, kojem su prisustvovali Općinski načelnik, pomoćnici općinskog načelnika, službenici na sistemu 48, predstavnik JKP „Jablanica“ dd u stečaju, direktori JU i JP, a razmatrani su izvještaji i analiza zaključka sa predhodnog izvještavanja, te izvještaji i analiza o odgovorima na  pitanja zaprimljenih u Call centru za općinske službe, komunalnu inspekciju Općine Jablanica, JKP „Jablanica“ dd u stečaju za period od 17.03. do 15.06.2020. godine, izvještaji općinskih službi za  mart, april i maj  mjesec 2020. te izvještaji  JU i JP za mart, april i maj  mjesec 2020. godine.

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ULICE GRANITOVA

Nakon pripremnih i zemljanih radova na glavnoj i sporednoj saobraćajnici, izvršeni su betonski i radovi na gornjem stroju, te asfalitiranje  i postavljananje horizontalne i vertikalne signalizacije u ulici Granitova u naselju Betonsko.