Maj 2020

PROJEKAT UREĐENJA TURISTIČKE INFRASTRUKTURE NA BRDU KRIŽ

U podnožju i  na samoj trim stazi na brdu Križ, izvedeni su radovi na realizaciji projekta Uređenje turističke infrastrukture. Radove je  izvodilo preduzeće „Elektrofak“ d.o.o. Jablanica, odnosno podizvođač JKP „Jablanica“ dd u stečaju.

OBILJEŽAVANJE DANA ŠEHIDA U JABLANICI

U ponedjeljak 25.5.2020.godine, drugog dana ramazanskog Bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, u organizaciji porodica šehida i poginulih boraca i općine Jablanica, mješovite delegacije, predvođene jablaničkim imamima, obišle su svih 27 mezaristana i šehitluka na području općine Jablanica, a nakon toga u prisustvu mnogobrojnih članova iz redova boračkih kategorija i  građana Jablanice  na gradskom mezaristanu i šehitluku   „Jasen“ u Jablanici poklonjena je dova Jasin-šerif za duše svih šehida.

REZULTATI JAVNOG POZIVA ZA UČEŠĆE NA OBUKAMA „POKRENI SVOJ POSAO“ OPĆINA JABLANICA

Općina Jablanica je u periodu od 28.04.-15.05.2020. godine za sve zainteresirane koji su željeli  pokrenuti vlastiti posao,  organizovala Javni poziv za  obuku „POKRENI SVOJ POSAO“. Nakon prispjelih aplikacija odabrani su kandidati koji će vršiti  obuku u tri grupe. Obuke  za Grupu 01 i Grupu 02 je planiran u periodu 01-07 juna 2020. godine, a za Grupu 03 je planiran u 07. mjesecu 2020. godine.

OBAVJEŠTENJE ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja Općine Jablanica da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK-a raspisalo poziv za ostvarivanje podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2020.godinu, za biljnu i animalnu proizvodnju.

Bajramska čestitka Općinskog načelnika

Povodom završetaka mjeseca Ramazana i nastupajućeg velikog praznika Ramazanskog Bajrama , u ime Općine Jablanica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke muslimanima u Jablanici, Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Bajramska čestitka predsjedavajućeg Općinskog vijeća

Svim građanima islamske vjeroispovjesti u u ime Općinskog vijeća Jablanica i u svoje osobno, upućujem najiskrenije čestitke povodom završetaka mjeseca Ramazana i nastupajućeg velikog praznika Ramazanskog Bajrama.
Neka Vam vam blagdan Bajrama  donese svako dobro, osobnu i obiteljsku sreću, ljubav i blagostanje.

Predsjedavajući Općinskog vijeća
Mate Mijić ing.stroj.