April 2019

UZ DAN ŠKOLE, OTKRIVEN „STUB MIRA“ U OSNOVNOJ ŠKOLI „SULJO ČILIĆ“

„Mirovni stub“, kao doprinos u očuvanju mira i širenju ideja o miru, koji, pod okriljem UNESCO-a dodjeljuje  Međunarodna organizacija „Peace Poles International“ koja  ima svoje ogranke po cijelom svijetu, zahvaljujući našem mladom sugrađaninu Denisu Avdiću svečano je, a u povodu Dana Osnovne škole  „Suljo Čilić“ otkriven u holu škole. 

Prijedlog odluke o dodjeli sredstava na ime pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnicima boračkih populacija

Na osnovu člana 30. a u vezi sa članom 26. Pravilnika o uslovima, načinu, postupku i kriterijima za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja porodica poginulih,umrlih i nestalih branilaca-branitelja i boračkih populacija («Sl. glasnik općine Jablanica», br.2/10), a u skladu sa Rang listama porodica šehida-poginulih, nestalih i umrlih boraca-branitelja; ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, Komisija za rješavanje stambenih pitanja boračkih populacija na sastanku održanom dana 30.04.2019. godine, donijela je

PRIJEDLOG ODLUKE
O dodjeli sredstava na ime pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnicima boračkih populacija

Zajednička prvomajska čestitka

Svim radnicama i radnicima, sugrađankama i  sugrađanima u ime  Općinskog vijeća Jablanica i  Općinskog izvršnog organa  i u svoje lično/osobno ime, upućujemo iskrene čestitke u povodu 1. maja/svibnja, Međunarodnog praznika rada, sa željom da  njegova simbolika dodatno učvrsti i afirmiše rad, solidarnost i razvitak kao temeljne društvene vrijednosti.

ZAJEDNIČKA ČESTITKA U POVODU HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA VASKRSA

Povodom predstojećeg velikog hrišćanskog  praznika Vaskrsa, svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti Općine Jablanica, u ime  Općinskog vijeća i  Izvršnog organa Općine Jablanica, te  u svoje ime,  upućujemo  iskrene čestitke, uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i opšte blagostanje i prosperitet.
Neka praznik Vaskrsa vrati vjeru u bolju budućnost i podsjeti na značaj njegovanja moralnih vrijednosti,  međusobnog poštovanja,  tolerancije i suživota, kakav je oduvijek krasio naše zajedničke  prostore.

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

 

Sjednica je održana u utorak,  23.04.2019. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati, a završena u 10:01 sati. Sjednici je prisustvovalo 18 vijećnika.

ODRŽAN FORUM GRAĐANA

U Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica u ponedjeljak, 22.04.2019. godine, održan je Forum građana sa ciljem  definisanja  potreba i prioriteta građana na nivou općine ili dijela općine sa zadatkom predlaganja projekata od šireg društvenog značaja za građane Jablanice, a  takođe i utvrdili projekat s kojim će Općina Jablanica aplicirati na Javni poziv za odabir projektnih prijedloga u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Zajednička čestitka u povodu Uskrsa

Svim građankama i građanima katoličke vjeroispovjesti u Jablanici i Bosni i Hercegovini  u povodu najvećeg  katoličkog blagdana Uskrsa, u ime  Općinskog vijeća i Izvršnog organa Općine Jablanica, upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da im radost Uskrsa  donese  sreću, mir i blagostanje.