IZVRŠENA VERIFIKACIJA KORISNIKA U PROJEKTU „SOCIJALNO –EKONOMSKA PODRŠKA IZUZETNO RANJIVIM PORODICAMA I LOKALNIM PRUŽAOCIMA SOCIJALNIH USLUGA U 16 ZAJEDNICA U BIH“

Dana 06.09. 2021. godine (ponedjeljak), u Sali za sjednice općinskog vijeća Jablanica, upriličen je drugi po redu sastanak predstavnika Humanitarne organizacije Arbeiter Samariter Bund e.V. iz Republike Njemačke sa predstavnicima Općine Jablanica i predstavnicima JU „Centar za socijalni rad“ Jablanica po pitanju verifikacije spiska odabranih korisnika u projektu „Socijalno –ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 zajednica u BiH“, među kojima je i Općina Jablanica, a koje sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Njemačke i ASB.

Na sastanku je izvršena verifikacija spiska odabranih korisnika kroz rad verifikacione komisije, te su dogovorene naredne aktivnosti u vidu stručnog predavanje za odabrane korisnike i potpisivanje Ugovora, a nakon čega će biti izvršena montaža plastenika na terenu.