DELEGACIJA OPĆINE JABLANICA NA OBILJEŽAVANJU DANA OPŠTINE GEVGELIJA

Na poziv opštine Gevgelija, delegacija općine Jablanica: Općinski načelnik Salem Dedić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Mato Mijić, Zamjenik predsjedavajućeg OV-a  Emrudin Bešić, Pomoćnici općinskog načelnika, Amira Nuhić, Amela Muratović i Belma Ćemić, te privrednici Nezir Kevrić i Alma Pinjić koji su pozvani na lični zahtjev gradonačelnika Gevgelije, prisustvovala je obilježavanju „7. Novembra“, Dana opštine pobratimskog grada Gevgelija u  Republici Sjeverna Makedonija.

U skladu sa Programom obilježavanja Dana opštine Gevgelija, delegacija općine Jablanica prisustvovala je svečanoj sjednici Opštinskog soveta opštine Gevgelija, prijemu gradonačelnika Opštine Gevgelija na kojem se u ime svih pobratskih i prijateljskih delegacija prisutnima obratio Općinski načelnik Salem Dedić, polaganju cvijeća na spomen kosturnici, „Festivalu hrane i vina - Gevgelija 2019“, pozorišnoj predstavi  i drugim aktivnostima vezanim za obilježavanje Dana opštine Gevgelija.
Pored ovih aktivnosti, delegacija je obavila više razgovora o nastavku privredne i kulturne saradnje. Delegacija općine Jablanica je iskoristila priliku da posjeti  pobratsku opštinu Paraćin u Republici Srbiji, a tim povodom razgovarano je sa zamjenikom predsjednika Opštine o nastavku saradnje i projektima koji su planirani, kao i pobratimsku opštinu Inđija u Republici Srbiji.