ČELNICI OPŠTINE DANILOVGRAD U POSJETI OPĆINI JABLANICA

U sklopu projekta „Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica,“  u petak 10. 3. 2023. godine  Općinski načelnik Damir Šabanović sa  pomoćnicima, priredio je prijem za Predsjednika opštine Danilovgrad Aleksandra Grgurovića i Potpredsjednicu opštine   Mariju Radonjić, te predsjednika Udruženja  za poduzetništvo i posao LiNK  iz Mostara Tomislava Majića i Izvršnu direktoricu Udruženja Alisu Gekić. Prijem je iskorišten za međusobno informisanje i dogovor o narednim koracima saradnje.

U dvodnevnoj posjeti  gosti iz Crne Gore prisustvovali su seminaru u okviru implementacije zajedničkog projekta, posjetili Muzej Bitka za ranjenike na Neretvi i novootvoreni Centar kreativnih industrija u prostorijama Muzeja, a tokom dana (u petak op.a.) gosti iz Danilovgrada, uz posjetu Općini Jablanica, posjetili su Titov bunker i Centar kreativnih industrija u Konjicu.
Projekat „Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica“ kroz program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina–Crna Gora finansira Evropska unija, a zajednički ga provode Općina Jablanica u saradnji sa organizacijom Multimedijal iz Bijelog Polja, Opštinom Danilovgrad (CG) i Udruženjem LiNK iz Mostara. Ukupna vrijednost projekta je 455.000 eura, od čega Evropska unija finansira 367.000 eura.