PRIJEM NAGRAĐENIH UČENIKA SREDNJE ŠKOLE

Općinski načelnik Salem Dedić je u srijedu,  27.02.2019. godine, priredio prijem za učenike Srednje škole  Jablanica koji su osvojili prva tri mjesta na općinskom takmičenju literarnih radova u povodu 1. Marta –Dana nezavisnosti BiH,   na temu „Kome u srcu nije domovina, taj je svugdje prognanik“, te učenicu IV B razreda Mirnu Ždralović,  koja je osvojila prvo mjesto na kantonalnom takmičenju literarnih radova na  temu „1. Mart-Dan nezavisnosti BIH“.


Nagrađeni učenici su: Nejra Sefer, učenica IV A razreda – prvo mjesto, Senad Džino, učenik I E razreda – drugo mjesto, te Senida Šubara, učenica II A razreda – treće mjesto.  Općinski načelnik je  iskoristio priliku da ponovno čestita učenici Senidi Šubara na osvojenom prvom mjestu u konkurenciji učenika srednjih škola sa područja čitave BiH na konkursu koji je  u povodu 1. Marta –Dana nezavisnosti BiH, objavio Muzej „Alija Izetbegović“ na temu „ Dok čekamo bolju budućnost, ne smijemo zaboraviti i da je naša sadašnjost“.

Uz čestitke i zadovoljstvo uspjehom, Općinski načelnik je uputio čestitke učenicima, te direktorici JU  Srednja škola  Jablanica Sabini Palić koja je također prisustvovala prijemu, kao i profesorima Srednje škole na uspjehu, te ovom prilikom učenicima uručio i novčane poklone,  kao priznanje i podsticaj za dosadašnji, ali i budući rad.