POSJETA TREĆIH RAZREDA JU OSNOVNA ŠKOLA „SULJO ČILIĆ“, OPĆINI JABLANICA

U sklopu svog redovnog školskog programa učenici  trećih razreda centralne i područne škole Glogošnica JU Osnovna škola „Suljo Čilić“ Jablanica  sa učiteljicama: Aidom Čilić, Mirnom Zahirović, Amnelom Begović i Adelinom Husrep,  u četvrtak  14.02.2019. godine posjetili su Općinu Jablanica i Općinskog načelnika sa pomoćnicima.

Na prijemu, koji im je tom prilikom priređen u Sali za sjednice Općinskog viijeća Jablanica, Općinski načelnik Salem Dedić  se zahvalio na posjeti, naglasivši da mu je ovo najdraža posjeta, jer dolaze iz jedne od najljepših škola u našem kantonu. Općinski načelnik je učenice i učenike upoznao sa radom Općinskog vijeća,  općinskih službi, brojem zaposlenih u općinskom organu te brojem stanovnika  i nazivima Mjesnih zajednica i naseljenim mjestima u općini Jablanica.
„Imate vrijedno rukovodstvo škole, posvećene učiteljice i nastavnike. Za vas sam čuo sve najbolje i da  ste odlični učenici. Uz vas se osjećam podmlađen i veseli me da vam odgovorim na sva vaša pitanja“.-istakao je Općinski načelnik.


Učenici su postavili brojna pitanja na koja je Općinski načelnik strpljivo odgovarao. U nastavku posjete Općini Jablanica, učenici trećih razreda posjetili su prostor sa portretima dosadašnjih predsjednika Opštine i Općinskih načelnika, kabinet Općinskog načelnika i radne prostorije a nakon toga su se sa svojim učiteljicama i Općinskim načelnikom uslikali ispred zgrade Općine Jablanica.