OPĆINSKI NAČELNIK UPUTIO ČESTITKU MLADOM SUGRAĐANINU DENISU AVDIĆU U POVODU OSVAJANJA ZLATNE MEDALJE NA LIKOVNOM TAKMIČENJU U JAPANU

U povodu velikog uspjeha učenika Denisa Avdića, osvajanja zlatne medalje na likovnom takmičenju u Japanu, Općinski načelnik Salem Dedić, uputio je iskrene čestikte ovom mladom talentovanom sugrađaninu i njegovim roditeljima.

Takmičenje je održano u Japanu (Tokio) u organizaciji japanske organizacije JQA (Japan Quality Assurance Organisation) i International Certification Organisation Network (IQ Net) uz podršku UNICEFA Tokyo. Tema rada bila je ”Planeta Zemlja kakvu volim”.  

Cilj takmičenja je da se utiče na svijest djece i mladih o značaju očuvanja prirode i životne okoline. 

U konkurenciji rekordna 12.984 rada iz 88 zemalja Denis je osvojio zlatnu medalju. Na pobjedničkom radu predstavio je pojedine dijelove naše planete, od Sjevernog pola, preko Stjenovitih planina i Fudžijame, Amazona, Madagaskara, Egipta, Kanade i mnogih drugih, pa sve do vodopada u Jajcu i padina Čvrsnice sa našim endemskim cvijećem. Zamislio planetu koja ne trpi posljedice globalnog zagrijavanja i sječe šuma. Želio je prikazati barem pojedine dijelove naše planete u svoj njihovoj ljepoti i skrenuti pažnju na činjenicu da moramo čuvati ono što imamo.

U skladu sa svojim obavezama, u narednih nekoliko dana,  Općinski načelnik Salem Dedić upriličiti će prijem, u svom kabinetu, za ovog talentovanog dječaka, koji nas svako malo obraduje novim, velikim uspjehom.