JABLANIČANIN DENIS AVDIĆ POBJEDNIK MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA PRIJATELJSTVA

Denis Avdić, trinaestogodišnjak iz Jablanice napisao je esej i uradio rad na temu: Neka prevlada mir“ a  u povodu „Međunarodnog dana mira“ na međunarodnom takmičenju u New Yorku, podržanog od strane UNESCO-a, i u konkurenciji 6.000 radova iz 79 zemalja svijeta te ocjenom 61 međunarodnog  sudije, ostvario pobjedu u svjoj starosnoj  kategoriji!

Međunarodna organizacija pod čijim okriljem je takmičenje organizirano, „Peace Poles International“ ima svoje ogranke po cijelom svijetu, a jedan od projekata im je i Mirovni stub“, koji šalju onima koji daju svoj doprinos u očuvanju mira i širenju ideja o miru. Do sada su stupove poslali i postavili u 180 zemalja, a u našu Jablanicu  i Bosnu i Hercegovinu će doći zahvaljujući Denisovom radu. Ovaj veliki uspjeh našeg mladog sugrađanina Denisa, još je jedan u nizu pokazatelja da je naša Jablanica i Bosna i Hercegovina  nepresušno vrelo  pametne i talentirane djece na koju svi trebamo biti ponosni.
Općinski načelnik općine Jablanica izražava zadovoljstvo velikim uspjehom i upućuje čestitke Denisu Avdiću na velikom uspjehu, ali i njegovim roditeljima i  nastavnicima u Osnovnoj školi „Suljo Čilić“ u Jablanici. U povodu velikog međunarodnog uspjeha, Općinski načelnik općine Jablanica će tokom jutarnjih sati u četvrtak 27.12.2018. godine prirediti prijem za mladog jablaničanina.