Čestitka i poruka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg  OV-a  u povodu 22.februara Dana općine Jablanica 2020.godine

Drage sugrađanke i sugrađani,

Veliko nam je zadovoljstvo da vam u ime Općinskog vijeća i izvršne vlasti u organu Općine Jablanica, te u svoje lično, uputimo čestitke  u povodu dana općine Jablanica „22.februar“.

Dvadeset i drugi  februar, dan kada je Jablanica oslobođena u II svjetskom ratu, jedan je od nesumnjivo najznačajnih datuma iz naše novije prošlosti kojeg sa  ponosom obilježavamo. I ove, kao i predhodnih godina,  nastojimo da Jablanica svoj veliki dan dočeka u što svečanijem i bogatijem ruhu. Općinsko vijeće i Općinski načelnik zajedno sa općinskim organom uprave, nastojali su da u skladu sa  svojim ustavnim i statutarnim obavezama i programima rada učine maksimum kako bi naš grad i općina osigurali  ravnomjeran  i napredak u mnogim sverama života. Činimo to i u objektivno teškim vremenima, pa je svaki  realizirani projekat velik i značajan iskorak za  sve nas građane Jablanice. 

Kruna naših brojnih aktivnosti u povodu Dana općine Jablanica bit će održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća u subotu 22.02.2020. godine,  na kojoj ćemo uz brojne goste i zvanice dodijeliti općinska priznanja i osvrnuti se na pređeni put općine Jablanica u proteklih godinu dana.

Ističemo, da ćemo  cijeneći značaj Dana općine Jablanica 22.februar, u budućim danima organizirati razne kulturne događaje kako bismo još više, naročito kod naših mladih sugrađana,  istakli  veliki značaj  datuma sa kojim se pravom ponosimo. 

Još jednom, svima vama,  građanke i građani  Jablanice,  čestitamo 22. februar, Dan općine Jablanica.

  

PREDSJEDAVAJUĆI  OPĆINSKOG VIJEĆA                                                    OPĆINSKI NAČELNIK 

     Mate Mijić  ing.stroj. s.r.                                                                  SALEM  DEDIĆ, dipl.ecc. s.r.