Čestitka i prijem za učenicu Šubara Senidu

Općinski načelnik Salem Dedić je u četvrtak  21.02.2018. godine u povodu velikog uspjeha priredio prijem za Šubara Senidu, učenicu 2. razreda Opće gimnazije JU Srednje škole Jablanica, koja je osvojila prvo mjesto na Konkursu za najbolje literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola, koji je u povodu 1. Marta - Dana nezavisnosti BiH objavio Muzej „Alija Izetbegović“.

Na Konkursu je učestvovao ukupno 541 učesnik, učenice i učenici iz škola sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, a Senidin rad je prvonagrađeni literarni rad u kategoriji za srednje škole na temu „Dok čekamo bolju budućnost, ne smijemo zaboraviti da je naša i sadašnjost“.
Uz čestitke i zadovoljstvo uspjehom, Općinski načelnik ovom prilikom upućuje čestitke i Senidinim roditeljima, te direktorici i profesorima Srednje škole Jablanica na izuzetnom uspjehu, uz želje i nadu da će ovo biti podstrek i za ostale učenike, a svakako i pokazatelj da se trud i rad uvijek nagrađuju.
Uz nagrađenu učenicu Šubara Senidu, prijemu je prisustvovala i Sabina Palić, direktorica JU Srednja Škola Jablanica, te je ovom prilikom učenici uručena i novčana nagrada kao priznanje i podsticaj za dosadašnji, ali i budući rad i uspjeh.