Čestitka i poruka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg OV-a u povodu 22. Februara - Dana općine Jablanica 2019. godine

Drage sugrađanke i sugrađani,

čini nam posebnu čast i zadovoljstvo da vam u ime Općinskog vijeća i izvršne vlasti u organu uprave Općine Jablanica, te u svoje lično ime, uputimo čestitke u povodu Dana općine Jablanica „22. februar“.

I ove, kao i prethodnih godina, činimo sve da općina Jablanica dočeka u što ljepšem i svečanijem ruhu, kako to i zaslužuje.

Općinsko vijeće i Općinski načelnik, zajedno sa Organom uprave, nastojali su da u skladu sa svojim ustavnim i statutarnim obavezama i programima rada, iako u otežanim kadrovskim i drugim uslovima, te poteškoćama u ostvarenju Budžeta Općine Jablanica, učine maksimum kako bi našoj općini osigurali napredak i prosperitet u mnogim sferama života, pa je svaki relizirani projekat, velik i značajan za sve nas, građane Jablanice.
   
Sa ponosom ističemo da ćemo u povodu Dana Općine Jablanica 22.02.2019. godine, u okviru Programa obilježavanja Dana općine, svečano položiti kamen temeljac u Poslovnoj zoni „Unis – Gornja kolonija“.

Kruna naše aktivnosti u povodu Dana Općine Jablanica, biti će održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća Jablanica, na kojoj ćemo uz brojne goste i zvanice, dodjeliti općinska javna priznanja i osvrnuti se na sve ono što smo radili proteklih godinu dana.
Cijeneći značaj Dana Općine Jablanica - 22. februar, želimo napomenuti da će se u okviru obilježavanja Dana općine Jablanica održati razna kulturna dešavanja, kako bismo još više, a naročito kod mlađih sugrađana, istakli značaj datuma sa kojim se s pravom ponosimo.

Još jednom, svima vama, građankama i građanima Jablanice, čestitamo 22. Februar - Dan općine Jablanica.

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA                    OPĆINSKI NAČELNIK
  Mate Mijić, ing.stroj., s.r.                                       Salem Dedić, dip.ecc., s.r.