Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu ”Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)” koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Jablanica

Projekat “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Jablanica objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine za učestvovanje na dvodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.

Trening se realizira kao podrška procesu provođenja Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji su objavili Općina Jablanica i ReLOaD projekat 07. septembra  2017. godine, a koji je otvoren do 04.oktobra 2017. godine:

http://www.jablanica.ba/ba/images/2017/Septembar/Javni-poziv-OCD.pdf

Cilj treninga je pružiti predstavnicima OCD dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.

Trening će se održati 19. i 20. septembra 2017. godine u Općini Jablanica, Sala Općinskog vijeća, sa početkom u 10.00 sati.

Obzirom da je broj učesnika na treningu ograničen i u slučaju većeg interesovanja za trening, iz jedne organizacije će na treningu moći učestvovati samo jedan predstavnik.
Krajnji rok za prijavu na trening je 18. septembra 2017. do 12.00 sati, na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. uz naznaku: Za učešće na treningu “Upravljanje projektnim ciklusom – Trening Jablanica”. OCD koje budu odabrane za učešće na trenigu će biti kontaktirane do 18. septembra 2017. godine kad će im se dostaviti i dnevni red treninga.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Europska unija a provodi UNDP.

Jablanica, 13.09.2017. godine