Poziv organizacijama civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Jablanica

Općina Jablanica poziva zainteresovane članove organizacija civilnog društva, koje imaju sjedište na području Općine Jablanica, da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) na području Općine Jablanica.

Javni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva objavljen je od 02. septembra do 14. oktobra 2019. godine. Kako bi se proces evaluacije projektnih prijedloga odvijao transparentno, potrebno je osigurati učešće jednog predstavnika organizacija civilnog društva.

Prema pravilima u istom ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva na istom javnom pozivu. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD, koji je član evaluacione komisije OCD, u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom ti projektni prijedlozi bit će diskvalifikovani.

Ovaj poziv otvoren je od 11. do 16. oktobra 2019. godine, a zainteresovani se mogu prijaviti putem adrese elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Prijava treba sadržavati biografiju iz koje je vidljivo prethodno iskustvo kao i angažmani u OCD. Evaluacija dostavljenih projektnih prijedloga vršit će se u mjesecu narednom periodu, a o tačnom datumu evaluacije odabrani kandidat bit će blagovremeno obaviješteni. U slučaju prijave više od jednog predstavnika civilnog društva, kandidata će odabrati predstavnici OCD sa područja Općine Jablanica.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).